2012. november 12., hétfő

Almás pite

Ennek az almás sütinek a receptjét anyukámtól tanultam. Mindig nagyon finomat süt és gyorsan el is fogy, úgyhogy gondoltam én is kipróbálom:)
Nagyon egyszerű az elkészítése és gyorsan megvan.

Elkészítése:
1 dl tejbe 2dkg élesztőt felfuttatunk. Amíg fel nem jön az élesztő, addig 30 dkg lisztet és 15 dkg margarint elmorzsolunk. Majd hozzáadunk egy kanál cukrot, egy csipet sót, egy tojást, az élesztős tejet és egy kanál tejfölt. A tésztát összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és beletesszük egy kivajazott, lisztezett tepsibe.
Körülbelül 1,5 kb almát meghámozunk és lereszelünk, majd egy lábasba megpároljuk, amíg a leve el nem párolog. A reszelt almához hozzáadunk egy kis fahájat és citromot ízlés szerint. Amint megpárolódott, rátesszük a tésztára, majd mehet rá a másik kinyújtott lap. A tetejét villával sűrűn meg kell szurkálni, hogy a gőz ki tudjon belőle jönni. Majd a végén tojással megkenjük a tetejét, hogy szép fényes legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése