2012. november 12., hétfő

Fagyi szelet

Ezt a sütit most próbáltam ki először, de többször is meg fogom sütni, mert nagyon finom:)

A receptet Nosalty oldalán találtam, ami a következő:

Hozzávalók a tésztához:
5 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 1 cs sütőpor

A krémhez:
4 dl tej, 2ek liszt, 2 cs vaníliás puding, 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 cs vaníliás cukor.

A mázhoz:
5 tojásfehérje, 15 dkg cukor. csokidara


Elkészítése:
  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
  3. Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
  4. Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
  6. A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.
  7. Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk.
  8. Vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése